Till salu

Till salu

Köpa kycklingar eller äldre livdjur

Levande djur kräver planering, tid och utrymme att föda upp.

Vid intresse av livdjur är det en fördel att höra av sig i förväg!

TILL SALU MAJ 2022

Säljer enbart hönkycklingar i kompletta grupper (tupp + höna = går inte köpa hönor utan tupp). 


1 -2 tuppar 100 SEK

Silverudds Blå, blå fjäderdräkt. Dubbla anlag för oocyanin (blå äggskalsgen som behövs för grön skalfärg på äggen). Stambokförd besättning. Kläckt 8/3. Möjlighet att välja mellan 3 olika tuppar.

Försäljning av livdjur

Jag förnyar besättningen löpande genom att kläcka och föda upp från egna ägg eller inköpta avelsägg. I samband med detta avyttrar jag vuxna djur från den befintliga flocken för att göra plats för föryngring av besättningen


Beroende på hur kläcket har varit har jag stundtals kycklingar, fjolingar, i vissa fall även 2-åringar, till salu. 


Djur som av olika anledningar inte passar till stamboksavel säljs som fjäderfä av värptyp och inte om rasrena djur. De säljs alltså utan stamboksintyg.

Mina riktpriser

ÅLDER

Kostnad

Dagsgammal

85 sek


+10 sek vecka1-3 månader

200 sek3-18 månader

300 sek1½ år >

150-200 sek

Avvikelser i priser på livdjur kan förekomma:


  • vid djur som säljs i sammansatta gruppenheter


  • vid kläckning/uppfödning på beställning och stor andel övertaliga tuppar

Försäljning av ägg

Jag säljer överskottet av ägg som övergår hushållets egna behov - och kan i perioder erbjuda rasrena avelsägg.


Matägg eller avelsägg?

Förutom att ett avelsägg generellt är någonstans mellan 450 - 750% dyrare än ett matägg - vad är egentligen skillnaden?


Jag tar för närvarande 25 SEK + porto för ägg efter mina Silverudds Blå. Det är för kostnad av tester på föräldradjur, emballage och andra omkostnader. Om du hämtar äggen själv erbjuder jag reducerat pris.Den väsentliga - och viktiga - skillnaden

Skillnaden för mig mellan matägg och avelsägg är föräldradjuren. Säljer jag ägg som avelsägg går jag som uppfödare i garant för att föräldradjuren har gått rasrent. De har även visat önskade egenskaper och är friska och trevliga individer. Äggen har också hanterats med särskild aktsamhet så länge de varit i min vård.


Säljer jag matägg kan det innebära att mina fjäderfän går fritt och blandat. Det kan betyda att fåglar med mindre lämpliga produktionsegenskaper eller genetiska drag går tillsammans med mina avelsdjur. Det är också möjligt att de går blandat med andra raser. Eller bara är inne i en viloperiod där äggkvalité inte riktigt är upp till kläckstandard för tillfället. De har hellre inte tagits någon särskild hänsyn och hanterats som levande embryon.


Skulle du ändå välja att kläcka från mina matägg så reserverar jag mig för att gå i god för deras kvalité och rasrenhet. Jag kommer inte gå i garant för dem och tar starkt avstånd från att de är av stambokskvalité och det medföljer inte något stamboksintyg. 

 

Ergo:

Önskar du kläcka från mina ägg behöver du fråga efter avelsägg!