Om mig

Om hemsidan, namnet och djuren ❤

Fjällsippans är en hemsida för mina katter och fjäderfän. S*Fjällsippans är mitt stamnamn för kattuppfödning. Därav namnet på den här siten. Jag hade flera anledningar till mitt val av stamnamn. Jag ville det skulle vara på svenska. Gärna med anknytning till natur - och med något jag anknyter till birman. Det stämde in mot fjällsippans ulliga fröställning - och sedan låg det som något romantiskt i att fjällsippan är en tålig ros uppe på karga fjället som kan bli uppåt hundra år. Sköra små vita blommor, men ändå så tålig och ihärdig.

Jag har haft helig birma sedan 2003, hade min första kull och skaffade stamnamn 2005. Den här hemsidan har fått lega rätt mycket i vila åren 2008-2020. 2022 tog jag farväl av min sista "pensionärsbirma". Nu är den en sida för min nya kattras burma (sedan 2022) och mina fjäderfän (sedan 2020).

På skottdagen 2020 hämtade jag mina första riktiga rashöns. Silverudds Blå av Västerbottenlinjen. Jag testade några andra raser att ha jämte dem 2020 - 2022 men har i dagsläget fastnat för, och håller, Silverudds Blå, Skånsk Blommehöna och Stor Silke - och har drömmar om påfågel. 

Monika

Jag är född 1981, och är utbildad och verksam lärare som hör hemma i västra Jämtland. Det hörs inte på mig, men jag är inbiten jamtlandsstårss. Jag gjorde min studietid i Umeå, men blev efter det jämte på heltid igen. Det var också under min studietid jag berikade mitt liv med min första birma, Flara, och gjorde mina första misstag och lärdomar om kattuppfödning och uppfödning i stort.

2017 fick jag möjligheten att ta över min mormors hus. Efter en period av renovering flyttade jag in med mina birmor Lovis. Odette och Toker och min finska lapphund Tua. Nu finns ingen av dem kvar. Men jag berikar mitt liv med ett härligt gäng glada dinosaurier (hönor) och mina nya oknytt och älvor, burmorna.

Vi har en fantastisk utsikt över fjället Välliste och ytor både ute och inne och bara njuta av.

Mina intressen

Intressen är ju självklart djuren, burmorna är min familj. Jag tycker också det är oerhört intressant att lära sig om katt, och att träffa annat "kattfolk". Jag har börjat aktivera mig själv mer och mer i kattvärlden. Just nu är det störtkul - och jag hoppas det ska hålla i sig.

Utöver det gillar jag skapa i olika former och medier, mest för min egen skull. Men med glädje och ibland till nytta - som här till hemsidan.

Jag gillar också läsa mycket av varierande slag, men mest underhållning. När jag vill ha något lättsamt väljer jag lättillgängligt utbud på engelska genom min Kindle.

Jag är lite nördig och ser inte på TV, men brukar ha en streamingtjänst abonnemang aktivt åt gången och byta lite då och då. Särskilt koreanska serier är något jag uppskattar.

Jag har vad som klassas som en gamingdator. Även om den långsamt börjar tappa i specs då den är från 2018. På den spelar jag olika spel med vänner. Vänner jag till stor del mött genom spelen, men behållt och utvecklat vänskap med långt utanför.