Om mig

Om hemsidan

Fjällsippans är en hemsida för mina katter och fjäderfän. S*Fjällsippans är mitt stamnamn för kattuppfödning. Därav namnet på den här siten. Jag hade flera anledningar till mitt val av stamnamn. Jag ville det skulle vara på svenska. Gärna med anknytning till natur - och med något jag anknyter till birman. Det stämde in mot fjällsippans ulliga fröställning - och sedan låg det som något romantiskt i att fjällsippan är en tålig ros uppe på karga fjället som kan bli uppåt hundra år. Sköra små vita blommor, men ändå så tålig och ihärdig.

Jag har haft helig birma sedan 2003, hade min första kull och skaffade stamnamn 2005. Den här hemsidan har fått lega rätt mycket i vila åren 2008-2020. 2022 tog jag farväl av min sista "pensionärsbirma". Nu är den en sida för min nya kattras burma och mina fjäderfän.

På skottdagen 2020 hämtade jag mina första riktiga rashöns. Silverudds Blå av Västerbottenlinjen. Jag testade några andra raser att ha jämte dem 2020 - 2022 men har i dagsläget fastnat för, och håller, Silverudds Blå, Skånsk Blommehöna och Stor Silke - och drömmer om påfågel. 

Om mig

Jag heter Monika, född 1981,  och är utbildad och verksam lärare. Det hörs inte på mig, men jag är inbiten jamtlandsstårss. Jag gjorde min studietid i Umeå, men blev efter det jämte på heltid igen. Det var också under min studietid jag berikade mitt liv med min första birma, Flara, och gjorde mina första misstag och lärdomar om kattuppfödning och uppfödning i stort. 

2017 fick jag möjligheten att ta över min mormors hus .Efter en period av renovering flyttade jag och mina birmor Lovis. Odette och Toker, min finska lapphund Tua in. I dagsläget finns bara Tua kvar, men plus ett härligt gäng glada dinosaurier (hönor) och min nya kattvän Lisa. I en gård i västra Jämtland.  

Vi har en fantastisk utsikt över fjället Välliste och ytor både ute och inne och bara njuta av. Lägenhetslivet har vi äntligen fått lämna bakom oss!

Mina intressen

Intressen är ju självklart djuren, de fyrfota kan nog rent av räknas som familj med så mycket vi delat och gått igenom tillsammans genom åren. 

Utöver det gillar jag skapa i olika former och medier, mest för min egen skull. Men med glädje och ibland till nytta - som här till hemsidan. Jag försöker lösa och fixa det mesta här själv. 

Jag gillar också läsa mycket av varierande slag, men mest underhållning och snöat in lite särskilt på lättillgängligt utbud på engelska genom min Kindle.

Jag är lite nördig och ser inte på TV, men jag har vad som klassas som en gamingdator. På den spelar jag olika spel med vänner. Vänner jag till stor del mött genom spelen, men behållt och utvecklat vänskap med långt utanför. En av de vännerna motiverande mig att ta upp stickning, vilket var häftigt att se att jo men visst, det kunde jag också!